Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Vakantiepark de IJsvogel - Verkoop
Hefboomeffect

Hefboomeffect zorgt voor hoog rendement in vastgoed

  • Hoog rendement met hefboomeffect
  • Perfect voor investeringen in vastgoed
  • Financial leverage

Hoger rendement met hefboomeffect

Meer rendement behalen op uw vastgoedinvestering door geld te lenen? Voor veel mensen klinkt dit als een tegenstelling. Toch zorgt het hefboomeffect in vastgoed voor een boost op uw rendement. De financiële term hefboomeffect klinkt erg spectaculair en uitsluitend interessant voor grote investeerders en vastgoedontwikkelaars. Dit is alles behalve waar, want het is namelijk ook erg interessant voor de gewone consument die wil investeren of voor de kleine belegger. Investeren in vastgoed kan bij De IJsvogel, op Recreatielandgoed De IJsvogel worden er luxe vakantievilla's en lodges gerealiseerd voor zowel eigen gebruik als verhuur.

Het hefboomeffect in vastgoed

Zoals bekend is een hefboom een middel om een grote kracht te creëren met een kleine beweging. Een financiële hefboom is dus een manier om met een kleine investering een hoog rendement te behalen. Alleen is dit pas interessant als u relatief goedkoop geld kan lenen, wanneer de rente van de lening dus lager is dan de opbrengst van uw vastgoedinvestering. De huidige lage rentestanden zorgen voor een laag rendement op uw spaartegoed, maar bieden een perfecte kans om goedkoop een lening af te sluiten en te investeren met het hefboomeffect. Laat u bij uw keuze voor een lening altijd adviseren door een financiële adviseur.

Hefboomeffect: Een voorbeeld bij een investering in vastgoed

In het onderstaande voorbeeld nemen we u mee in de vastgoedinvestering van Erik en Sanne en vergelijken hun investering met de investeringen van Wouter en Petra. Alle drie willen ze een vakantiewoning kopen ter waarde van € 100.000. Wouter kocht een vakantiewoning van € 100.000 met een rendements opbrengst van 5%. Hij financierde het complete bedrag zelf. Petra kocht ook een woning met € 50.000 eigen vermogen en de overige € 50.000 leende ze tegen 2,95%. Erik en Sanne stoppen slechts € 30.000 eigen kapitaal in de vakantiewoning. De overige € 70.000 lenen ze ook tegen 2,95%. In het voorbeeld valt op dat Erik en Sanne met een investering van € 30.000 een rendement behalen van 9,8%, Petra een rendement van 7% en Wouter 5%. Het hogere rendement ontstaat door het hefboomeffect.

Rekenvoorbeeld Wouter

Eigen vermogen: € 100.000,-
Vreemd vermogen: € 0,-
Bankrente 2,95% over vreemd vermogen: € 0,-
Rendement over totale investering: € 5.000,-
(5% op eigen vermogen)

Rekenvoorbeeld Petra

Eigen vermogen: € 50.000,-
Vreemd vermogen: € 50.000,-
Bankrente 2,95% over vreemd vermogen: € 1.475,-
Rendement over totale investering: € 3.525,-
(7% op eigen vermogen)

Rekenvoorbeeld Erik en Sanne

Eigen vermogen: € 30.000,-
Vreemd vermogen: € 70.000,-
Bankrente 2,95% over vreemd vermogen: € 2.065,-
Rendement over totale investering: € 2.935,-
(9,8% op eigen vermogen)

Hefboomeffect: vijf belangrijke punten

  1. Niet alleen interessant voor grote investeerders maar voor iedereen toegankelijk.
  2. Met een kleine investering een hoog rendement te behalen.
  3. Werkt alleen als het rendement van de opbrengst hoger is dan de rente van het geleende geld.
  4. Investeer in iets wat zijn waarde minstens behoudt of meerwaarde creëert, bijvoorbeeld vastgoed. 
  5. Inbreng eigen geld hoeft niet gelijk te zijn aan de waarde van het vastgoedobject.

Alternatief voor sparen

Met de huidige spaarrente zijn we steeds vaker op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ons vermogen te vergroten. Een vakantiewoning kopen en beschikbaar stellen voor verhuur is een uitstekend en veilig alternatief voor sparen.

Meer informatie

Investeer in een vakantiewoning op de Veluwe en vergroot uw vermogen in alle rust en ontspanning. Wilt u meer weten over het investeren in een vakantiewoning? Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs, plan een gratis adviesgesprek in of kom eens langs op de prachtige Veluwe.